Buitenland mobiel

Alles over bellen in, uit en naar het buitenland

Vaste telefonie

De ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie volgen elkaar in rap tempo op maar ook de markt voor vaste telefonie heeft de laatste jaren niet stilgestaan. Vaste telefonie kan steeds goedkoper, op verschillende manieren en via verschillende aanbieders.

We zetten hier een aantal aantrekkelijke mogelijkheden voor vaste telefonie voor je op een rijtje:

– Vaste telefonie met belbundels

De meeste mensen zullen bij belbundels wellicht denken aan mobiele telefonie, waarbij je maandelijks een vaste prijs betaalt voor een bepaalde hoeveelheid belminuten en sms’jes. Maar ook voor vaste telefonie bestaan belbundels. Het grote voordeel van belbundels is dat je precies weet waar je aan toe bent wat betreft de kosten (mits je je houdt aan de vastgestelde belminuten). Bovendien kun je makkelijk een belbundel vinden die precies aansluit bij jouw persoonlijke belgedrag waardoor je goedkoop uit bent.

– Vaste telefonie via 0900-nummers

Vooral als je veel naar het buitenland belt, is het bellen via 0900-nummers een interessante mogelijkheid. Je kunt er bij verschillende aanbieders voor terecht. Vaste telefonie via 0900-nummers werkt als volgt: Je belt eerst het 0900-nummer dat je aanbieder gebruikt. (Per land gelden meestal verschillende 0900-nummers, ook bij dezelfde aanbieder.) Vervolgens kun je gewoon het telefoonnummer intoetsen van degene die je probeert te bereiken. De kosten betaal je gewoon via de gewone telefoonrekening van je vaste telefoonaansluiting. Daar staan ze omschreven onder 0900-servicenummers. Vaste telefonie via 0900-nummers is een goedkope mogelijkheid waar je bovendien geen extra rompslomp van hebt..

– Vaste telefonie via telefoonkaarten

Een andere aantrekkelijke mogelijkheid voor goedkope vaste telefonie naar het buitenland, zijn telefoonkaarten. Deze kaarten zijn te gebruiken bij zowel vaste telefonie als mobiele telefonie. Vaste telefonie via telefoonkaarten werkt als volgt: Je koopt een telefoonkaart (verkrijgbaar bij bijvoorbeeld het postkantoor of een telefoonwinkel). Op deze kaart staan een inbelnummer en een toegangscode. Je belt vanaf je telefoon naar het inbelnummer, geeft de toegangscode in en vervolgens kun je bellen voor het tegoed dat op je kaart staat.

Vaste telefonie via telefoonkaarten is goedkoop en makkelijk maar je moet wel uitkijken waar je je kaart koopt. Check eerst de aanbieder want er zijn namelijk ook onbetrouwbare bedrijven die deze dienst voor vaste telefonie aanbieden!

– Vaste telefonie: overige opties

Een toenemend aantal mensen zegt zijn vaste telefoonaansluiting gedag. Er komen namelijk steeds meer mogelijkheden voor goedkoop bellen en gratis bellen naar en van vaste nummers. Met bellen via ADSL of de kabel bijvoorbeeld hoef je niet ieder jaar extra abonnementskosten te betalen voor een vaste telefoonaansluiting. Wat ook interessant is, zijn de mogelijkheden voor bellen via internet, zoals bijvoorbeeld met VoIP. De bekendste aanbieder hiervan is Skype.