Buitenland mobiel

Alles over bellen in, uit en naar het buitenland

Tips bellen buitenland

Gebruikers voorwaarden/tips

Simlockvrij toestel

Uw mobiele telefoon/Smart Phone of I Phone dient simlock vrij te zijn. Indien dit niet het geval is, zal de aangekochte simkaart niet geaccepteerd worden. Zorg er dus voor wanneer u naar het buitenland vertrekt dat u over een simlock vrij toestel beschikt.

Controleer tevens van te voren of uw toestel geschikt is voor het netwerk. Wereldwijd wordt er met met de volgende gsm frequenties 850/900/1800 en 1900 gewerkt

Zie voor meer info

http://www.prepaidgsm.net/en/operators.html

Natuurlijk is het ook mogelijk een Prepaidpakket met een simpel toestel aan te schaffen in het buitenland. Net als in Nederland zijn er ook in het buitenland pakketen op de markt die met hoge kortingen worden geleverd inclusief prepaidkaart met buitenlandsnummer.

Minimaal beltegoed

Om gebruik te kunnen maken van het terugbel systeem dient u over een minimaal beltegoed van EUR 1,50 te beschikken op uw buitenlandse prepaidkaart. Over het algemeen zult u bij de aanschaf van de buitenlandse prepaidkaart voldoende beltegoed ontvangen om een gesprek naar Nederland op te bouwen. Mocht dit niet het geval zijn, dan adviseren wij om de kaart met een minimaal bedrag op te waarderen

Het tegoed van EUR 1,50 is nodig om het mogelijk te maken naar uw eigen Nederlandse bereikbaarheidsnummer te bellen. Aangezien het systeem daarbij geen gesprek tot stand brengt, u hoort een ingesprekstoon en de verbinding dient verbroken te worden, worden er geen kosten ten laste van het prepaid tegoed van de simkaart gebracht.

Nummerweergave aanzetten

Bij gebruik van het terugbelsysteem is het van belang dat de nummerweergave van uw toestel aan staat. Op deze manier kan het terugbelsysteem zien welk nummer er moet worden teruggebeld.