Buitenland mobiel

Alles over bellen in, uit en naar het buitenland

SIM-only abonnementen

simonly

Onlangs verschenen er in meerdere nationale dagbladen opvallende cijfers over de verkoop van losse mobiele telefoons en over losse mobiele Telecom abonnementen. Wat bleek? De Nederlandse consument is afgestapt van zijn geloof. Met name van de aanschaf van het traditionele mobiele telefoonabonnement, namelijk een vast aantal belminuten in combinatie met een mobieltje naar keuze. De Nederlander koopt tegenwoordig zijn eigen toestel, om daar vervolgens een goedkoop Sim only abonnement bij te zoeken. Dit jaar is het aantal los gekochte mobieltjes, dit zijn voornamelijk smartphones, met maar liefst vijftig procent gestegen. Samen met deze stijging noteerden onderzoekers ook een explosieve toename in de aankoop van losse abonnementen. Een en ander heeft natuurlijk met elkaar te maken.

Hoe verklaren wij deze ommekeer bij de consument?

Wij hebben deze veranderingen min of meer al wel zien aankomen; Nederlanders zijn het een beetje zat geworden om vast te zitten aan meerjarige contracten. Daarnaast zijn de maandelijkse kosten voor een telefoon abonnement mét bijvoorbeeld de nieuwste smartphone schrikbarend duur geworden. Hoe dit komt? De toestelsubsidies zijn in de laatste jaren omlaag gegaan, daarom zijn de meeste nieuwe toestellen niet meer gratis inbegrepen. Wat bij de consument ook zeker meespeelt is het feit dat ze niet gebonden willen zijn en zelf willen kiezen. Besparen op onnodige kosten is hip geworden.

Zelf kiezen. Dat is goedkoper!

Toch is het allerbelangrijkste aan het verhaal nog altijd dat het loont om zelf uw pakket samen te stellen. Er zijn veel goedkope SIM-abonnementen in de omloop en deze zijn te gebruiken voor zowat elke mobiele telefoon. De meeste smartphones worden simlockvrij geleverd (informeer hier wel altijd naar bij de leverancier). Een snelle rekensom leert u het dat u maandelijks in de meeste gevallen goedkoper uit bent wanneer u zelf uw pakket samenstelt.

Waarom zou u ook een SIM-only abonnement kopen?

Wanneer u bovenstaande tekst goed hebt doorgelezen, valt u het volgende op:

– Losse SIM-only abonnementen zijn goedkoop. Ze zijn er al met 250 belminuten vanaf €6,-

– In veel gevallen zijn deze maandelijks opzegbaar.

– Een pakket afsluiten (dus telefoon + abonnement) is onvoordelig wanneer u de nieuwste smartphone kiest.

– U kunt een GSM kopen die u graag wilt hebben.

Na het lezen van al deze informatie bent u wellicht overtuigt, en gaat u binnenkort uw contract ook laten ontbinden bij uw huidige provider. Laat dit uw provider wel weten. Misschien willen zij u maar al te graag houden en doen ze u alsnog een goed voorstel! Lees hier alles over mobiele telefonie.