Buitenland mobiel

Alles over bellen in, uit en naar het buitenland

Online opwaarderen

SIM-kaart buitenlandse prepaid provider

Als je vrienden of familie in het buitenland hebt, herken je het wel. Er zijn momenten dat je wilt bellen met een vriend of familielid in het buitenland, waarna blijkt dat hij of zij geen beltegoed meer heeft. Wat moet je doen om dit op te lossen? Omdat jullie de tijd van mijn zoektocht te besparen, deel ik de informatie die ik hierover online heb kunnen vinden in dit artikel. Ik verwacht namelijk dat meer mensen of zelf een simkaart van een buitenlandse prepaid provider hebben, of familie of vrienden in het buitenland hebben die je graag verrast met extra beltegoed. Een buitenlandse prepaid simkaart werkt hetzelfde als een Nederlandse simkaart, met het enige verschil dat je een andere vorm qua mobiel nummer hebt. Ook is het zo dat het bellen met bijvoorbeeld een Marokkaans mobiel nummer het voordeligste is in Marokko. Ik raad je dus aan, om altijd je prepaid simkaart in het land te gebruiken, waarvan het mobiele nummer ook daadwerkelijk is. Dit zorgt ervoor dat je beltegoed niet te snel opgaat, zodat je weer moet opwaarderen. 

Hoe beltegoed opwaarderen?

Ook als je zuinig belt, komt altijd het onvermijdelijke moment dat het beltegoed opgewaardeerd moet worden. Bij een Nederlandse prepaid simkaart is dit vrij eenvoudig omdat je op meerdere plaatsen terecht kunt om je beltegoed op te waarderen. Bij een buitenlandse simkaart is dit natuurlijk een ander verhaal. Je kunt niet even naar een buitenlandse supermarkt gaan om daar een beltegoedcode te halen, die je vervolgens kunt gebruiken om het beltegoed op te waarderen. Vooral omdat de supermarkten en tankstations van de populaire opwaardeerlanden nogal ver weg zijn. Vanuit Nederland zijn populaire opwaardeerlanden namelijk landen als Marokko (3.000 kilometer), Suriname (11.000 kilometer), Indonesië (16.000 kilometer), Aruba (12.000 kilometer), Curaçao (12.000 kilometer), Verenigde Staten (12.000 kilometer), Afghanistan (7000 kilometer), India (8.000 kilometer) en Pakistan (7.5000 kilometer). Allemaal niet echt naast de deur dus.

Online Opwaarderen

Omdat mijn familieleden in Marokko wonen, was het voor mij 3.000 kilometer reizen om het beltegoed op te waarderen of zoeken naar een alternatief. De keuze was snel gemaakt. Ik ging op zoek naar een alternatief. Nadat ik zocht op Beltegoed Marokko kwam ik op een internationale website met Nederlandse teksten terecht, genaamd Recharge.com. Dit was wel zo handig bij het opwaarderen, omdat ik andere talen niet zo goed machtig ben. Het bleek dat ik eenvoudig met Ideal kon betalen en het beltegoed kon opwaarderen van Inwi Marokko, Meditel Marokko en Maroc Telecom Marokko. Precies de drie grootste providers die mijn familieleden in Marokko ook hebben.

Wil je dus beltegoed opwaarderen en je de zoektocht of de reis naar Marokko of een ander land besparen, kies dan voor online opwaarderen met Recharge.